AdministrativTop știri

Programul “BEBELUȘUL” Adoptat de Consiliul Local Mioveni

Programul “BEBELUȘUL” Adoptat de Consiliul Local Mioveni Intră în Vigoare din 1 Martie 2024

Primăria Mioveni implementează Programul „BEBELUȘUL” începând cu 1 martie 2024, oferind stimulente financiare pentru familiile cu nou-născuți. Important de menționat că programul se aplică exclusiv copiilor născuți după 1 martie 2024 și nu retroactiv.

Condiția esențială pentru beneficierea de acest program este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni timp de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).

Stimulente Financiare:

  • 3000 lei net pentru nou-născuții înregistrați la maternitatea Spitalului Mioveni.
  • 2000 lei net pentru nou-născuții înregistrați la alte maternități din țară sau din străinătate.

Tichetul nominal, cu valoarea stimulentului, se acordă o singură dată și poate fi utilizat pe o perioadă de 12 luni calendaristice de la data emiterii. Utilizarea tichetului este limitată la agenții economici parteneri ai proiectului.

Cererea pentru sprijin financiar, însoțită de documentele justificative, trebuie depusă la sediul Primăriei Orașului Mioveni – Direcția de Asistență Socială, atât fizic, cât și online, fără a depăși termenul de 90 de zile de la nașterea copilului. În cazul sarcinilor multiple (gemeni/tripleți), se vor depune dosare separate pentru fiecare copil.

Acte Necesare:

  • Cererea de solicitare, conform Anexei nr. 1 la Metodologie.
  • Declarația de consimțământ a celuilalt părinte, Anexa nr. 2 la Metodologie.
  • Declarația GDPR, Anexa nr. 3 la Metodologie.
  • Declarația pe propria răspundere, Anexa nr. 4 la Metodologie.
  • Certificatul de naștere al copilului/Actele doveditoare ale adopției.
  • Actele de identitate ale părinților (original și copie).
  • Declarație pe propria răspundere cu privire la datoriile la bugetul local, însoțită de certificat de atestare fiscală.
  • Dovada că părinții/părintele au domiciliul sau reședința stabilă în orașul Mioveni timp de cel puțin 1 an înainte de nașterea copilului.

Tichetele acordate prin Programul „BEBELUȘUL” pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse specifice nou-născuților, necesare hrănirii și îngrijirii acestora și a mamei.

Aprobarea sau respingerea ajutorului financiar se realizează în maxim 30 de zile de la depunerea cererii. După aprobare, se încheie un contract între administrația locală și solicitant, urmând ca tichetul să fie emis în maxim 60 de zile.

Finanțarea proiectului se realizează din bugetul local al Unității Administrativ-Teritoriale Orașul Mioveni pe anul 2024, conform HCL nr. 173/2008.

Detalii despre proiect și documente suplimentare se găsesc aici și aici.

Fotograf evenimente

Garduri și porți jaluzea din metal, o soluție de stil pentru casa ta

Lasă un răspuns