SănătateUltimele știri

Sistemul sanitar va rămâne sub presiune „cel puțin încă două săptămâni”

Numărul celor infectați cu coronavirus care mor în fiecare zi în România se apropie de 600. Ieri, în țara noastră s-au raportat cele mai multe decese de

până acum de la începutul pandemiei, 591, dintre care 5 mai vechi. Printre victime se numără un adolescent de 17 ani și o tânără de 28, ambii nevaccinați. Au fost anunțate de asemenea peste 11.000 de cazuri noi. Aproape 20.000 de oameni sunt internați în spitale, dintre care 1.876 la terapie intensivă, unde nu mai este niciun loc liber nicăieri în țară. Deși numărul noilor îmbolnăviri a scăzut în ultimele zile, sistemul sanitar va rămâne sub presiune cel puțin încă două săptămâni, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Nu trebuie să ne păcălească scăderea numărului cazurilor, pentru că din urmă vin cazurile care au fost și impactul pe sistemul sanitar continuă. Deci, cel puțin încă două-trei săptămâni putem să ne așteptăm la un număr semnificativ de cazuri în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe. Pot să spun că speranța noastră mare este ca un număr cât mai mare din populația României să se vaccineze, dintre cei care nu s-au vaccinat până acum, ca să prevenim și alte situații asemănătoare situației în care ne aflăm acum în viitor.” a subliniat Raed Arafat.

Lasă un răspuns