Fapt diversUltimele știri

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de de 21 februarie a.c., politistii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, au acționat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și transportului ilegal de material lemnos de pe raza de competență.
În urma activităților, au fost depistați 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani, care au tăiat și sustras, respectiv au transportat material lemnos pe drumurile publice, fără respectarea regimului silvic.
Ca urmare a celor constatate, a fost întocmit un dosar penal conform Legii 46/2008 – Codul Silvic, și au fost aplicate 6 sanțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind confiscate cantitatea totală de aproximativ 5 metri cubi de material lemnos, precum și o autoutilitară.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, care acționau împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cetățeni, în timp ce tăia și sustrăgea material lemnos provenind din tăierea unui arbore, ce nu avea aplicată ştampila mărcii silvice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tăierea fără respectarea regimului silvic și sustragerea de arbori, conform Legii 46/2008 – Codul Silvic. Totodată, materialul lemnos – peste 1 mc material lemnos de esenţă fag, precum şi autoutilitara folosită pentru sustragerea materialului lemnos, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 34 de ani, din Stoenești, care conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, pe DC Stoenești-Bădeni, transportând material lemnos, în urma verificării stabilind că valabilitatea poliței RCA era expirată.
În urma abaterii, a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicată măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, pentru care au fost eliberate dovezi înlocuitoare.

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat trei barbați, de 22, 29 și 35 de ani, toți din Lerești, care transportau material lemnos cu atelaje, pe DJ 734 de pe raza comunei Lerești, fără documente legale de proveniență și transport.
În urma celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind confiscată cantitatea de aproximativ 1 mc material lemnos, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Percheziţii la mai multe firme din Argeş!

Lasă un răspuns