Fapt diversUltimele știri

Ion Georgescu: ”Cei care promovează ori propagă……..

Acela care în public prin orice mijloace afirmă sau impută fapte determinate privitoare la viața sau activitatea publică sau profesională a unei persoane, care, dacă ar fi adevărate, ar expune acea persoană la urmărire penală sau disciplinară, ori disprețului public, comite delictul de calomnie în contra vieții publice sau profesionale și se pedepsește conform Codului Penal, Secțiunea I, Art. 507.
Pornind de la acest articol din Codul Penal, doresc să atrag atenția tuturor persoanelor care promovează ori propagă informații despre care nu cunosc detalii și nu reprezintă strict și direct punctul lor de vedere asupra subiectului respectiv, că sunt pasibili să răspundă în fața legii de calomnie și defăimare.
Punctual, mă refer la un text critic la adresa Spitalului din Mioveni, care a fost postat excesiv pe diverse pagini și grupuri de Facebook de către o anume persoană, prin care se aduc o serie de acuzații nedovedite și părtinitor expuse. În plus, presupusa experiență negativă „trăită” de sursa acestor postări, nu există, persoana în fapt locuind de o lungă perioadă de timp într-un stat din Uniunea Europeană, aceasta nefiind pacinet al Spitalului din Mioveni. Totuși, acest lucru nu a împiedicat-o să defăimeze instituția prin prezentarea unor experiente „trăite aici” din postura de pacient, motiv pentru care instituția îi cere public o explicație a acestui gest., urmat de o posibilă acționare în instanță.
Este adevărat că sistemul medical a fost luat pe nepregătite de valul uraș de infecții cu virusul SARS-Cov-2, iar personalul este subdimensionat. Este adevărat că după patru luni de efort continuu depus în condiții dintre cele mai dificile, personalul medical este epuizat atât fizic cât și moral. Este adevărat că derapaje au mai existat și inevitabil vor mai fi. Este adevărat că din cauza protocoalelor de siguranță sanitară și a timpului de lucru al analizelor de laborator, pacineții au fost nevoiți să aștepte ore lungi în corturile de triaj epidemilogic. Dar tot adevărat este că de la Spitalul Orășenesc Mioveni au plecat vindecați, în ultimele luni, peste 350 de argeșeni infectați cu Covid.
Indiferent de părerile neavizate ale unor comentatori de pe margine, o viață slavată nu se poate măsura în numărul de like sau share pe Facebook, a scris Ion Georgescu, primarul Mioveniului, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook.

Cetățenii din Mioveni, scutiți de penalități pentru datoriile restante la Primărie

Lasă un răspuns