Fapt diversTop știri

Cazul copilului de 4 ani, in coma dupa o vizita la stomatolog. Ministerul Sanatatii anunta ancheta la clinica

Cabinetul stomatologic din Pitești unde unui copil de 4 ani i s-a făcut rău și a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie nu are aprobată în structura sa de funcționare, conform autorizației sanitare de funcționare, o secție de ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), a anunțat Ministerul Sănătății. Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezie totală, dacă nu deține și o secție ATI. Cabinetul nu are înscrisă în autorizația sanitară de funcționare obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, precizează Ministerul Sănătății.

„Inspectorii DSP Arges au aplicat clinicii stomatologice o sanctiune in valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate inscris in Autorizarea Sanitara de Functionare. (HG 857/2011, art.3, lit e)”, mentioneaza comunicatul MS.

Clinica stomatologică din Pitești are are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI, nici obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, este concluzia la care a ajuns Ministerul Sănătății, după primele verificări. O anchetă în acest caz a Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică Argeș este în derulare. Ancheta inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș a fost demarată la solicitarea Ministerului Sănătății.

Ancheta este in derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii MS intr-un raport cu privire la situatia existenta.

In prezent, copilul este internat in stare grava in Spitalul Clinic de Urgenta Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala.

Politistii fac verificari in acest caz

Cursuri gratuite de inot pentru elevii din Mioveni

Lasă un răspuns

trafic.ro