Fapt diversTop știri

Poliția Română participă la campania europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet

Poliția Română participă la campania europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet, alături de poliții din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia și Elveția.
Termenii ,,sextorsion” sau ,,șantaj prin webcam” reprezintă constrângerea sau forțarea copiilor și adolescenților să plătească diferite sume de bani prin internet – o formă a șantajului informatic în care date de natură sexuală sau imagini sunt folosite pentru a obține prin forțare materiale, favoruri de natură sexuală sau bani, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române.
Atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivații principale: un interes de natură sexuală, obiectivul fiind acela de a obține materiale de natură sexuală (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană de natură sexuală și un interes economic, obiectivul urmărit fiind acela de a obține foloase materiale în urma șantajului.
Campania include un film, disponibil în toate limbile europene, care ajută la recunoașterea unor potențiale abordări de tip „sextorsion” în mediul online, oferă recomandări și subliniază importanța raportării acestor fapte autorităților competente.

Lasă un răspuns