Fapt diversTop știri

Se schimbă legea! Permisul de conducere, suspendat …

Se schimbă legea! Permisul de conducere, suspendat 10 ani pentru alcool sau droguri

Ministrul Justiției Propune Suspendarea Pe Termen Lung a Permisului pentru Conducătorii Sub Influța Substanțelor Psihoactive

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a lansat un proiect de lege menit să aducă schimbări semnificative în legislația rutieră, vizând șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau drogurilor.

„Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată”.

Alături de suspendarea pe termen lung a permisului, proiectul mai include următoarele măsuri:

  1. Majorarea Pedepselor pentru Finanțarea Faptelor Legate de Traficul și Consumul de Substanțe Psihoactive: Creșterea sancțiunilor pentru cei implicați în finanțarea sau susținerea activităților legate de traficul și consumul de substanțe psihoactive.
  2. Confiscarea Bunurilor Obținute din Traficul de Substanțe Psihoactive: Confiscarea produselor psihoactive, mijloacelor de producere a lor, precum și a banilor și a altor bunuri dobândite prin valorificarea acestora.
  3. Circumstanță Agravantă pentru Folosirea Minorilor în Operațiuni cu Substanțe Psihoactive: Se propune ca implicarea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive să fie considerată o circumstanță agravantă.
  4. Reduzerea Duratei de Participare în Programe de Consiliere pentru Consumatori: Se intenționează reducerea la maxim a duratei în care consumatorii de substanțe psihoactive vor intra în programe de consiliere.

Proiectul va fi dezbătut în Senat, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaților. Modificările propuse reprezintă un pas hotărât către combaterea conducerii sub influența substanțelor psihoactive și alcoolului în România.

Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor următoare

Lasă un răspuns