MeteoUltimele știri

Zăpezi și Ninsori așteptate în Toată Țara

Weekend de Iarnă în România: Zăpezi și Ninsori Așteptate în Toată Țara

Cu sosirea weekendului, România se pregătește să primească prima adevărată îmbrățișare a iernii, cu zăpezi și ninsori în cea mai mare parte a țării. Inclusiv în capitală, București, sunt prognozate ninsori în noaptea de sâmbătă spre duminică.

La munte, iarna și-a făcut deja simțită prezența. În zonele montane precum Parâng, Voineasa (la Obârșia Lotrului), Rânca și Bâlea Lac (pe Transfăgărășan), ninsoarea căzută cu intensitate s-a transformat în peisaje pitorești. Jumătatea estică a țării se află sub avertizări de ninsori și viscol, semn că iarna își face simțită prezența cu intensitate.

Meteorologii avertizează că vremea se va răci semnificativ în weekend, și în multe regiuni ale țării se așteaptă ninsori abundente. Este recomandat ca participanții la trafic să fie precauți și să se asigure că mașinile sunt pregătite pentru condiții de iarnă. Autoritățile locale și serviciile de urgență sunt pregătite să intervină în cazul în care condițiile meteorologice extreme vor crea situații de risc.

În timp ce iubitorii de iarnă se bucură de sosirea zăpezii și a atmosferei festive, este important ca toți participanții la trafic și locuitorii din zonele afectate să adopte măsuri de precauție pentru a asigura siguranța pe șosele și în comunități.

Intervenții ale ISU Argeș

Lasă un răspuns