MeteoUltimele știri

Avertizare Meteorologică – Cod Galben și Portocaliu

Avertizare Meteorologică – Cod Galben și Portocaliu: Precipitații, Vânt și Viscol în Anumite Zone

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de tip Cod Galben și Cod Portocaliu pentru intervalul cuprins între 18 noiembrie, ora 08:00, până la 19 noiembrie, ora 10:00. Fenomenele vizate includ cantități semnificative de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, cu consecințe potențiale asupra condițiilor de trafic și siguranței publice în zonele respective.

Cod Galben:

 • Zone Vizate: Jumătatea estică a teritoriului și zonele montane.
 • Fenomene Așteptate: Precipitații semnificative, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Ninsoare la munte, predominant ninsori în Moldova și sud-estul Transilvaniei, unde se va depune un strat consistent de zăpadă.
 • Vânt: Intensificări ale vântului în sud-vest, est și sud-est, cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, se așteaptă temporar viscol, iar rafalele pot depăși 60…80 km/h.

Notă: Intensificările vântului vor continua în sud-estul țării și la munte în ziua de duminică.

Cod Portocaliu:

 1. Intervalul 14:00 – 10:00 (18-19 noiembrie):
  • Zone Vizate: Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.
  • Fenomene Așteptate: Intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m. Rafale de 80…110 km/h.
 2. Intervalul 18:00 – 10:00 (18-19 noiembrie):
  • Zone Vizate: Sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.
  • Fenomene Așteptate: Intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 85…90 km/h în sudul Moldovei și estul Munteniei, iar în bazinul vestic al Mării Negre, peste 100 km/h.

Această avertizare meteorologică indică condiții meteorologice extreme în anumite regiuni, iar publicul este sfătuit să fie precaut și să urmărească actualizările meteorologice. Autoritățile locale și serviciile de urgență sunt pregătite să gestioneze situațiile potențiale de risc.

Accident cu o victimă încarcerată azi noapte în Pitești

Lasă un răspuns