SănătateUltimele știri

La Mioveni, testare GRATUITĂ de Ziua Diabetului

Primăria orașului Mioveni, în parteneriat cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din

România – Filiala Argeș și cu sprijinul Spitalului Mioveni, pregătește o importantă acțiune de testare gratuită a glicemiei, cu scopul de a aduce conștientizarea asupra diabetului zaharat. Această inițiativă are ca obiectiv principal informarea și educarea populației cu privire la prevenția acestei boli grave.

Evenimentul va avea loc în data de 14 noiembrie, cunoscută ca Ziua Mondială a Diabetului, și se va desfășura la corpul vechi al Centrului Cultural Mioveni, în Blocul V2B, situat lângă sediul Poliției Locale. Testarea glicemiei va fi disponibilă în intervalul orar 08.00 – 16.00, oferind astfel oportunitatea pentru toți cei interesați să beneficieze de acest serviciu medical gratuit.

Diabetul zaharat este o boală cronică care afectează milioane de oameni în întreaga lume. Prin această acțiune, organizatorii doresc să sublinieze importanța depistării și gestionării acestei afecțiuni de sănătate. Un diagnostic precoce și o îngrijire corespunzătoare pot face o diferență semnificativă în viața persoanelor afectate de diabet.

Testarea gratuită a glicemiei reprezintă o modalitate simplă și eficientă de a verifica nivelul de zahăr din sânge. Persoanele care participă la această acțiune vor avea ocazia să interacționeze cu specialiști în domeniu, care le pot oferi informații utile cu privire la prevenție, stil de viață sănătos și controlul diabetului.

Prin organizarea acestei inițiative de testare gratuită a glicemiei, Primăria Mioveni și partenerii săi își propun să aducă în prim-plan importanța prevenirii și conștientizării cu privire la diabetul zaharat. Eforturile de diagnosticare precoce și educație în rândul populației pot contribui la reducerea impactului acestei boli asupra indivizilor și comunității în ansamblu. Ziua Mondială a Diabetului este un moment potrivit pentru a sublinia aceste aspecte și pentru a încuraja implicarea activă în menținerea sănătății și bunăstării.

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC 2023

Lasă un răspuns