PoliticUltimele știri

Legea pensiilor a fost aprobată în Guvern după scandalul dintre

Legea Pensiilor, Adoptată După Scandalul dintre PNL și PSD: Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, Își Dă Avizul După Discuții Intense

Guvernul a adoptat joi după-amiază Legea Pensiilor, în urma unei dispute tensionate între PNL și PSD. Conform surselor politice, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege, argumentând că nu există fonduri suficiente, cerând premierului să găsească soluții.

Joi dimineață, la PNL, a avut loc o discuție crucială cu privire la lege. Nicolae Ciucă, liderul PNL, a subliniat necesitatea clarificării sumei reale, menționând discrepanțe semnificative între informațiile de la Ministerul Muncii și calculele Ministerului de Finanțe. Datele de aseară indicau un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, mult peste estimările inițiale ale Ministerului de Finanțe.

Nicolae Ciucă a declarat: „Impactul e de 3% din PIB, ceea ce e enorm de mult, și trebuie să identificăm sursele de finanțare”. În urma discuțiilor, ședința de guvern programată pentru joi a fost amânată.

În cele din urmă, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, și-a dat avizul, iar premierul Ciolacu l-a descris drept „mai supărăcios”, trasându-i o serie de sarcini în debutul ședinței de guvern. Legea Pensiilor reprezintă un pas important, dar întrebările cu privire la finanțare și impactul asupra bugetului rămân în centrul atenției.

Reținut de polițiști pentru agresiune sexuală

Lasă un răspuns