EvenimentTop știri

Icoana Maicii Domnului „Paramythia” de la Muntele Athos

Icoana Maicii Domnului „Paramythia” de la Muntele Athos, în mijlocul credincioșilor din Pitești

Icoana Maicii Domnului „Paramythia” sau „Mângâietoarea”, adusă de la Muntele Athos, a ajuns astăzi la Biserica Sfântul Ioan din Gura Trivăii, Pitești, unde a fost primită cu bucurie de o mare adunare de credincioși.

Sosirea icoanei la Pitești a avut loc în jurul orei 18:30, când enoriașii, nerăbdători să se închine la această icoană făcătoare de minuni, au început să umple curtea bisericii. Atmosfera era una de solemnitate și devotament, cu credincioși de toate vârstele veniți să vadă și să se roage în fața icoanei care a strâns în jurul ei multe povești de vindecare și speranță.

Această prezență specială a icoanei „Paramythia” în parohia Bisericii Sfântul Ioan este un eveniment semnificativ pentru comunitatea religioasă din Pitești. Enoriașii vor avea ocazia de a se ruga în fața icoanei și de a simți binecuvântarea Maicii Domnului.

Perioada în care icoana va rămâne la Biserica Sfântul Ioan este până pe 5 noiembrie, astfel încât credincioșii vor avea suficient timp pentru a se închina și a participa la slujbele religioase speciale care vor avea loc în această perioadă.

Icoana Maicii Domnului „Paramythia” este cunoscută pentru minunile sale și este adorată în întreaga lume ortodoxă. Venirea ei la Biserica Sfântul Ioan din Gura Trivăii este un prilej de mare bucurie și spiritualitate pentru credincioșii din Pitești.

Casa parohială va fi deschisă pentru cei care doresc să petreacă timp în rugăciune și contemplare în prezența acestei icoane venerate. Așadar, timp de aproape o săptămână, credincioșii vor avea ocazia de a simți apropierea divină și de a se ruga pentru binecuvântare, sănătate și pace.

Constantin I. Năstase – Cel mai longeviv Erou al Armatei Române

Lasă un răspuns