EvenimentTop știri

🕊️Prăznuirea Înălțării Sfintei Cruci la Mănăstirea Negru Vodă

În Duminica după praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a strălucit în slava

spirituală, adunându-i pe credincioși într-o zi specială de rugăciune și închinare.

🙏 Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Conduși de Ierarhul Argeșean

Obștea monahală de la această mănăstire a avut onoarea de a-l primi în mijlocul său pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, un moment de bucurie și binecuvântare pentru comunitatea credincioșilor.

Sfânta Liturghie și Slujba în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

În această zi de sărbătoare, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a acestui venerabil așezământ monahal.

📜 Tezaurul Patrimonial al Crucilor de Piatră de Albești de Muscel

În cuvântul său de învățătură, Chiriarhul Eparhiei Argeșului a subliniat importanța tezaurului patrimonial al crucilor de piatră de Albești de Muscel, care se află în municipiul Câmpulung Muscel. El a amintit că acest oraș istoric este un caz unic în România, deoarece de mai bine de patru secole a fost locul de înălțare a nu mai puțin de 37 de cruci votive, care au devenit părți ale vechilor cartiere ale urbei.

📸 Fotografii pentru Posteritate

Evenimentul a fost documentat cu pricepere de Cristian Gheorghe, iar aceste imagini vor rămâne ca mărturie a unui moment deosebit de spiritualitate și tradiție în viața comunității.

Această sărbătoare la Mănăstirea Negru Vodă a adus împreună credincioși și ierarhi pentru a celebra Înălțarea Sfintei Cruci și a păstra vii tradițiile și valorile străvechi ale locului. 🌟🙏

Indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu 50%!

Lasă un răspuns