SănătateTop știri

Mioveni: Campania de informare și promovare a sănătății orale “Dinți frumoși, dinți sănătoși”

Mioveni: Campania de informare și promovare a sănătății orale “Dinți frumoși, dinți sănătoși” – întâlniri tematice cu toți elevii ciclului primar

Campania de informare și promovare a sănătății orale “Dinți frumoși, dinți sănătoși”, organizată la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” s-a încheiat, după ce au fost organizate întâlniri tematice cu toți elevii ciclului primar din unitatea școlară.
Campania a fost organizată de Primăria Mioveni prin Serviciul de Asitență Medicală – Cabinet Medicină Dentară și Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni.
Elevii au fost informați cu privire la importanța sănătății orale, factorii de risc pentru bolile cavității orale și posibilitățile de prevenire a problemelor de sănătate orală. Prin intermediul acestei campanii se dorește mărirea gradului de conștientizare a importanței unei igiene orale corespunzătoare și fixarea comportamentului de igienă orală motivând copiii să fie un bun exemplu pentru colegiii lor și chiar pentru familie. Campania “Dinți frumoși, dinți sănătoși” își propune, de asemena, transmitrerea de recomandări preșcolarilor și elevilor privind menținerea sănătății orale, evidențierea legăturii dintre sănătatea orală și cea generală și importanța pentru un organism sănătos a prevenției și tratării precoce a afecțiunilor orale.
La finalul activitații, fiecare copil a primit câte o pastă de dinți și o periuță, un orar personalizat și un semn de carte.
Amintim că această campanie s-a desfășurat în luna aprilie la Școala Gimnazială „George Topârceanu”Mioveni și conform programului stabilit va continua și în perioada următoare adresându-se tuturor elevilor școlii din clasele 0 – IV.
Conducerea Primăriei Mioveni le mulţumeşte tuturor celor care au sprijinit această acțiune: Primera Med Technology, Constructii Drumuri și Lucrari de Arta, Continental Fast Line, Apulum Events, Andralim Prosper, Activ Fica Prosper, Clasic Market, Tehnodinamic, Sima Argeș și Alimex RF.

Lasă un răspuns