71 de persoane amendate de Poliția Locală pentru

71 de persoane amendate de Poliția Locală pentru cerșetorie, în Pitești

71 de persoane au fost amendate de Poliția Locală Pitești pentru cerșetorie, în luna martie.
Apropierea Sfintelor Sărbători Pascale generează, ca în fiecare an, creșterea, în mod considerabil, a numărului cerșetorilor în jurul lăcașurilor de cult, deși majoritatea persoanelor care câștigă sume importante din această practică nu au o situație materială precară, în realitate, transmite instituția din subordinea municipalității.
Poliția Locală Pitești sfătuiește cetățenii de bună credință să găsească alte modalități de a sprijini persoanele aflate în nevoie, în colaborare cu preoții și asociațiile care desfășoară acțiuni caritabile în toată această perioadă, îndreptate spre acele familii care au reală nevoie de ajutor.
Totodata, măsurile preventive sub forma contravenției au o eficacitate limitată în cazul indivizilor fără venituri declarate și fără bunuri imobile, de aceea este necesară implicarea comunității în combaterea acestui fenomen. Refuzul cetățenilor de a le da bani, combinat cu intervenția polițiștilor locali de a îndepărta contravenienții, pot determina reducerea activității acestor persoane care câștigă, zilnic, sume considerabile, mai precizează într-un comunicat Poliția Locală Pitești.

Lasă un răspuns