Prima ediţie a Simpozionului Internaţional ”URMUZ 140-100”, o noutate în peisajul cultural românesc

Prima ediţie a Simpozionului Internaţional „URMUZ 140-100”, o noutate în peisajul cultural românesc, a fost deschisă oficial vineri, la Curtea de Argeş, în prezenţa ministrului Culturii,

Lucian Romaşcanu.
Preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a reamintit că evenimentul marchează deschiderea Anului Internaţional Urmuz, ce se va încheia în luna noiembrie, când se vor comemora 140 de ani de la moartea scriitorului.Deschiderea oficială a Simpozionului Internaţional „URMUZ 140-100”, care se desfăşoară între 17 şi 19 martie, a avut loc la Primăria Curtea de Argeş.
La eveniment au participat, printre alţii, academicianul Gheorghe Păun, academicianul Ion Pop, Giovanni Rotiroti, profesor universitar de limba şi literatura română la Universitatea „L’Orientale” din Napoli şi directorul general Romfilatelia, Cristina Popescu.
În cadrul acestui simpozion, sâmbătă seara, de la ora 19,00, pe scena Centrului Judeţean de Cultură şi Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeş va avea loc premiera spectacolului „URMUZ” de Valeriu Butulescu, în regia Monei Gavrilaş, pus în scenă de Teatrul Al. Davila.În plus, duminică, 19 martie, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” va fi vernisată expoziţia „Urmuz văzut de graficienii lumii”.
Precursor al suprarealismului, Demetru Dem. Demetrescu – Buzău, cunoscut sub numele de Urmuz, s-a născut în 1883 la Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns