Director Automobile Dacia: Pot spune, oficial, că Duster și Bigster vor fi asamblate în România

Directorul executiv al Automobile Dacia, Mihai Bordeanu, a declarat că, pentru prima dată, poate anunța oficial că atât viitorul Duster, cât și urmașul conceptului Bigster,

vor fi asamblate la uzina de la Mioveni, din România alături de Jogger și Logan, scrie Economica.net.
Odată cu prezentarea, pe 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european.
Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025.
Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.
Mihai Bordeau a explicat că „la Mioveni vor fi asamblate în viitor modelele Logan, Duster, Jogger și Bigster. De asemenea, începând cu 2024 Jogger va fi asamblat, alături de Sandero, și la uzinele din Maroc ale grupului Renault. Deocamdată știm că Jogger va fi asamblat în ambele țări. Cum va fi repartizată ulterior producția rămâne de văzut”.
Cu privire la viitorul gamei de produse Dacia, Mihai Bordeanu a menționat că „următoarea lansare a mărcii va fi noua generație Duster. Ea va avea loc spre sfârșitul anului 2023, iar livrările vor începe în primăvara următoare. În 2025 vom lansa și Bigster, iar prin 2027 – 2028 va urma o înnoire a restului gamei, mai notează www.economica.net.

Lasă un răspuns