Fapt diversTop știri

Dosar penal și amendă după ce un service a deversat …

Dosar penal și amendă după ce un service a deversat sute de litri de produse petroliere în apa râului Argeș

Poluare masivă pe râul Argeş.
300 de litri de deșeuri petroliere au fost aruncate intenţionat în albia râului de patronul unui service auto din zonă. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de infectare a apei, iar reprezentanţii Apelor Române din Argeş au dat o amendă în valoare de 40.000 de lei.
Statul va cere vinovaţilor în instanţă să plătească toate costurile legate de igenizarea zonei.
Reprezentanţii de la Apele Române Argeş-Vedea au amendat cu 40.000 lei persoana fizică responsabilă de poluarea râului Argeş cu circa 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier, fiind sesizate şi organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor.
„În urma verificărilor efectuate societății, Garda Națională de Mediu prin Comisariatul Județean Argeș a identificat și alte neconformități cu privire la legislația din domeniul protecției mediului aplicând o sancțiune in valoare de 60000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor deținute și a întocmit o sesizare penală in vederea cercetării acțiunii de evacuare cu știință de deseuri periculoase în apele de suprafață.
Au fost stabilite măsuri de remediere a deficiențelor identificate pe amplasament.” – precizează Comisariatul Județean Argeș al Gărzii Naționale de Mediu.
sursa foto:

Lasă un răspuns