Fapt diversMeteoTop știri

Se circulă în condiții de iarnă

În contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și cod portocaliu de ploi, ninsori viscol și intensificări ale

vântului, reprezentanți ai instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență lucrează împreună în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Argeș pentru gestionarea incidentelor semnalate în teritoriu.

Astfel, pe parcursul nopții, pompierii argeșeni, autoritățile locale, echipaje de la drumuri și echipaje ale distribuitorilor de energie electrică au intervenit pentru îndepărtarea copacilor, crengilor, stâlpilor și a cablurilor de energie electrică căzute pe căile de circulație.

Echipajele ISU Argeș au gestionat până acum 16 misiuni pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe drumuri și într-o situație pe o linie de cale ferată, dar și pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor în cazul cablurilor căzute la pământ.

În cadrul intervențiilor noastre au fost identificate și vehicule avariate ușor, dar fără victime.

Zonele în care am intervenit sunt: Pitești, Babana, Moșoaia, Budeasa, Mihăești, Mioveni și Curtea de Argeș.

În continuare echipajele lucrează la îndepărtarea efectelor negative și recomandăm cetățenilor să urmărească prognozele meteorologice și avertizările, să se informeze de condițiile de circulație pe drumurile pe care urmează să meargă, să nu plece cu autovehiculul neechipat corespunzător condițiilor meteo și să nu atingă cablurile căzute la pământ.
În cazul unei situații de urgență, să apeleze numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns