Acțiuni pentru reducerea riscului rutier pe drumurile din județ

În ziua de 10 ianuarie a.c., *_polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului

Topoloveni_* au desfășurat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona de competență.

Activitățile nu au inclus și aplicarea de sancțiuni contravenționale, având drept obiectiv creșterea rolului activ al conducătorilor auto în prevenirea evenimenterlor rutiere.
Având în vedere că porțiunea din DN 7 aflată în responsabilitatea Formațiunii Rutiere Topoloveni este una de tranzit, activitățile au avut accent pe _viteza neadaptată la condițiile de drum și la cele de trafic_.
Sfatul transmis în cadrul acțiunii se referă la _nerespectarea distanței de siguranță între vehicule, ca aspect ce amplifică gravitatea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul vitezei_.
Astfel, sub sloganul *,,1-2 sau 112?”*, conducătorilor auto le-a fost explicată *_regula celor două secunde_* ca modalitate în care pot evalua dacă distanța față de obstacolul din față este suficientă pentru a permite oprirea, precum și faptul că în condiții ce afectează vizibilitatea sau aderența trebuie mărită distanța față de vehiculul care circulă în față.

*Conduceți responsabil pentru ca toți să ajungem cu bine la destinație!*

Lasă un răspuns