În ziua de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Rucăr au acționat în vederea

combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, care transportau, cu atelaje hipo sau autoutilitare, cantitatea de aproximativ 4,5 mc de material material lemnos prelicrat, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
Ca urmare a celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanților ocoalelor silvice competente.

Exemplu:

În ziua de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au actionat în vederea combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat un bărbat de 45 de ani, din Albeștii de Muscel, care conducea, pe DN 73, o autoutilitară, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
În urma evaluării efectuată de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2,4 mc lemn lăturoaie, de esență molid.
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, întrucât a prezentat, pentru control, un permis de conducere a cărui valabilitate era expirată, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere.

Preţul carburantului la pompă va fi compensat cu 50 de bani

 

Lasă un răspuns