Fapt divers

Nicolae al României a lansat la Pitești volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”

Nicolae al României a lansat la Pitești volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”! Evenimentul editorial a avut loc la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu iar sala a fost neîncăpătoare pentru cei dornici să-l cunoască. Aceasta carte-album are menirea să arate viața de familie a Majestății Sale, dar și latura umană, aceea de bunic sau de „papa” cum îi zicea familia. Principele Nicolae al României spune că a învățat de la Regele Mihai lecții precum disciplina, respectul și responsabilitatea.

Amintiri despre Regele Mihai

Principele Nicolae a depănat și câteva amintiri: momentul în care s-au cunoscut Regele Mihai cu Regina Maria, faptul că era pasionat de mecanică sau cum atunci când era bebeluș și a fost lăsat nesupravegheat câteva momente a reușit să distrugă biroul Regelui și documenete oficiale cu o călimară cu cerneală. Unul dintre momentele care l-au marcat a fost cel din anul 1992 când l-a cunoscut pe „papa”. Printre invitații de la eveniment a fost și ÎPS Calinic care își amintește familia regală ca fiind una modestă și chibzuită: „Regele purta aceeasi pereche de pantofi, iar Regina nu ezita să îmbrace un sacou de mai multe ori. Regele Mihai avea teamă de a apărea în public, mulțimile îl inhibau.”

Fotografiile din volum au fost selectate chiar de Nicolae al Romaniei și a fost publicat în onoarea implinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai!

 

 

Lasă un răspuns