ARRA CLUB – Învățare prin joacă, de la mic la mare

Călăuziți de motto-ul: “învățăm prin joacă”, cei de la ARRA CLUB nu se dezmint. S-au ținut de promisiune și au început

anul 2022 cu noi cursuri educative, dar și distractive, pentru cei mici. La jumătatea lunii ianuarie au debutat activitățile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, cursurile de LEGO® DUPLO® adaptate acestei categorii de vârstă făcând parte dintr-un program STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), introductiv și vesel. Scopul acestora este de a le face copiilor cunoștință cu fascinanta lume LEGO®, de a-i ajuta să își exprime creativitatea și de a interacționa cu ceilalți.

Un astfel de modul este structurat în 10 ședințe, de-a lungul cărora picii curioși vor descoperi lucruri noi, își vor face prieteni, vor lucra în echipă și vor construi tot timpul. Chiar dacă nu vor elucida misterele ingineriei sau tehnologiei, cu siguranță vor dobândi abilități și competențe sociale care îi vor ajuta mai departe și vor afla că învățarea este chiar distractivă.

Pentru a-i face să se simtă în largul lor, spațiul a fost amenajat pe placul copiilor și adaptat nevoilor acestora, astfel că părinții reușesc cu greu să-i ia acasă după o oră de curs . Dar asta se întâmplă cu oricare dintre cursanți, indiferent de vârstă. În prezent, sunt peste 60 de copii, mai mici sau mai mari (de la 4 la 17 ani) care vin săptămână de săptămână la cursurile organizate de ARRA CLUB.

Entuziasmul copiilor, implicarea mentorilor și a părinților face ca ARRA CLUB să aibă 5 echipe înscrise la concursul educațional FIRST LEGO League România, sezonul 2021 – 2022 #CARGOCONNECT, la următoarele categorii:

  • Discover (4 – 6 ani) – aprinde curiozitatea naturală a micilor inventatori și îi ajută să deprindă obiceiuri de învățare prin intermediul activităților practice din sala de clasă și de acasă, folosind cărămizi LEGO® DUPLO®.
  • Explore (6 – 10 ani) – echipele se concentrează pe elementele fundamentale ale ingineriei, în timp ce explorează probleme din lumea reală, învață să proiecteze, să programeze și să creeze soluții unice realizate din cărămizi LEGO®și motorizate de LEGO® Education WeDo 2.0 sau SPIKE Essential.
  • Challenge (10 – 16 ani) – concurența prietenească stă la baza diviziei Challenge, unde echipele se angajează în cercetare, rezolvare de probleme, programare și inginerie – construind și programând un robot LEGO® care rezolvă o serie de misiuni în cadrul unui meci de robotică.

Noi le urăm mult succes la concurs și le vom urmări îndeaproape evoluția, pentru că totul este atât de interesant! La ARRA CLUB, de la mic la mare, toată lumea învață, jucându-se!

Puteți urmări activitatea ARRA CLUB pe pagina oficială de Facebook: https://web.facebook.com/arraclub, pe Instagram: https://www.instagram.com/arraclub/ sau pe site-ul de prezentare https://arraclub.ro/.

 

Postările de pe internet te pot lăsa fără job

Lasă un răspuns