Liberalii vor decide luni cu cine se vor alia

PNL va lua luni decizia în privinţa partenerilor cu care va forma un guvern cu susţinere solidă în Parlament. Liberalii au avut în ultimele zile

negocieri atât cu USR, cât şi cu PSD. După discuţiile cu social-democraţii, liderul PNL, Florin Cîţu spune că a găsit multe lucruri care să apropie ele două partide.
Astăzi, preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, arăta că această colaborare cu liberalii ar fi singura soluţie politică a momentului. Cei doi responsabili au participat la o reuniune economică.
Florin Cîţu:
„Nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL şi PSD. Dar ce pot să spun este că suntem responsabili. am pornit la acest drum pentru a face un guvern. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau despre poziţia de premier.”
Cîţu a mai spus că, pentru moment, nu s-a aprofundat subiectul legat de varianta unui premier prin rotaţie. El a adăugat că în toată această perioadă PNL va menţine şi idalogul cu USR. La rândul său, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD şi PNL au depăşit neînţelegerile din trecut şi că aceasta este soluţia politică momentului, pe care şi-o asumă.
Marcel Ciolacu:
„Să vedem ce este de făcut până în februarie-martie. Să depăşim aceste luni până în martie. Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate să fie primul ministru al României, ceea ce e un lucru foarte important.”
Ciolacu a mai spus că a primit de la premierul interimar Florin Cîţu execuţia bugetară şi că în acest final de săptămână PSD va lucra pe programul de guvernare. El a precizat că este necesar ca UDMR şi minorităţile naţionale să se regăsească în această construcţie politică. O nouă întâlnire între PSD şi PNL va avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Motociclist rănit în Pitești

Lasă un răspuns