Şedinţă la Cotroceni pentru a fi decise măsuri restrictive

Certificatul verde, telemunca, reducerea deplasărilor şi a interacţiunii dintre oameni, între măsurile vizate.
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.
Klaus Iohannis a anunţat, marţi, comentând cel mai grav bilanţ de la debutul pandemiei, că a convocat la discuţii toţi actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei.
Şeful statului a spus clar că se impun cât mai curând restricţii care să ducă la limitarea pandemiei, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta care face ca cifrele să fie din ce în ce mai alarmante.
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, că măsurile care vor fi implementate de către Guvern vor fi propuse de către specialişti şi s-a referit la impunerea certificatului verde în toate instituţiile publice, reducerea deplasărilor şi permiterea telemuncii, acolo unde acest lucru este posibil.
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat în ziua cu 18.863 noi cazuri COVID, că România nu a ajuns în vârful valului al patrulea al pandemiei şi că nici măcar nu a ajuns în perioada de platou.
Carantinarea este singura soluție eficientă în momentul de față pentru gestionarea valului 4 al epidemiei de COVID-19, spun voci din lumea medicală.
Pentru ca numărul de cazuri să scadă vertiginos e nevoie de un lockdown, „de cel puțin două săptămâni”, susțin mai mulți medici.
Marţi, România a înregistrat cel mai dur bilanţ de la debutul pandemiei: 18.863 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 574 de decese şi 1.805 pacienţi cu COVID-19 la ATI.
În Argeș, incidența cumulată în ultimele 14 zile este de 7,64, iar municipiul Pitești înregistra ieri, 19 octombrie, o rată de infectare de 11,01 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns