Florin Cîțu a pierdut guvernarea dar împarte bani primarilor din fondul de rezervă aflat la dispoziția sa

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat, joi, că social-democraţii vor depune plângeri penale împotriva premierului interimar Florin Cîţu

şi a tuturor miniştrilor, pentru a desfiinţa „hotârărea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă”.

Și primăriile din Argeș au primit bani de la Guvern, adică 15.371.000 lei, în special cele cu primari liberali. Cea mai mare sumă a fost acordată la Hârtiești, care are primar liberal, 1.000.000 lei, iar mai mică sumă primită este la Dârmănești -PSD- 30.000 lei.

Cea mai mare sumă primită de un municipiu este Suceava – 15.000.000 de lei, iar pe locul al doilea se află Constanța – 10.000.000 de lei.
Municipiul Pitești (PNL-tabăra Orban) nu a primit în schimb niciun leu.

În total, Ministerul Dezvoltării a alocat 1 miliard de lei pentru primăriile din România din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, a transmis instituția printr-un comunicat de presă.

Primăriile comunelor conduse de PSD au primit câte 50.000 de lei, în timp ce sumele pentru primăriile conduse de PNL sunt mult mai mari.
Per total, PSD a primit aproximativ 20-25% din suma alocată. În schimb, comunele conduse de primari de la PNL au primit sume considerabil mai mari, cele mai multe fiind în jurul a 400.000 de lei per comună, de opt ori mai mult decât comunele PSD.

Lasă un răspuns