Autostrada Sibiu – Piteşti: CNAIR a scos la licitaţie proiectul tehnic …

Compania de Drumuri a scos la licitaţie proiectul tehnic pentru modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de

Argeş – Râmnicu Vâlcea, segment care se suprapune cu lotul 6 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti, adică legătura municipiului Râmnicu Vâlcea la Autostrada A1.

Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea presupune, pe lângă refacerea structurii rutiere şi consolidări punctuale, lărgirea platformei drumului la 10 metri, din care 7 metri cele două benzi de circulaţie, iar restul de 3 metri benzi de încadrare şi acostament consolidat (legătura nu va fi la profil de drum rapid cu patru benzi şi separatoare de sens, CNAIR preferând soluţia modernizării unui drum deja existent).
Pe lângă refacerea Drumului Naţional 73C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea (24 kilometri), se va construi şi un segment de drum nou cu o lungime de 3 kilometri, a anunţat pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, parte a lotului 6 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti şi legătura între A1 şi DN 7 Valea Oltului, a fost anunţată încă din toamna anului trecut, în mandatul fostului ministru al transporturilor Lucian Bode, dar la prima licitaţie nu s-au depus oferte.
Ulterior, CNAIR a reluat licitaţia, dar pe baza noului model de caiet de sarcini, mai bine definit şi cu condiţii mai clare.

Lasă un răspuns