‘PSD se opune categoric privatizării sănătăţii publice’

Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu transmite că actuala coaliţie de guvernare pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care vrea să ia cel puţin

250 de milioane de euro pe an din bugetul alocat pentru Sănătate.

“După începerea procedurilor de înstrăinare a activelor companiilor strategice și a terenurilor agricole, Guvernul Cîțu a pus acum ochii și pe Sănătate!

Executivul PNL – USR – PNL a elaborat o ordonanță de urgență prin care vrea să ia cel puțin 250 de milioane de euro pe an din bugetul Sănătății și să direcționeze banii spre clinicile private.

PSD se opune categoric privatizării sănătății publice și cere imperativ guvernului Cîțu să renunțe la ordonanța de urgență!

Mai puțini bani la stat înseamnă mai puține servicii medicale gratuite la stat și obligarea pacienților să meargă la privat, unde vor plăti așa numita co-plată peste ceea ce statul transferă din banii publici.

Pandemia a demonstrat cu prisosință necesitatea consolidării sistemului de stat, nu a vulnerabilizării lui: greul a fost dus tot de sistemul public și de personalul medical din sistemul de stat!”, transmite deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: