Din Lumea Copiilor

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului

 

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului

 

Data de 1 iunie este un prilej de bucurie pentru țoți copiii, o zi plină de veselie dedicată lor, în care sunt răsfățați cu diverse cadouri. Până în 2016 copiii își petreceau această zi distrându-se cu bunicii, dar pentru ca bucuria celor mici să fie completă guvernul a declarat ziua de 1 iunie zi  liberă de stat. Astfel, părinții se pot alătura distracției și își pot răsfăța micuții pe tot parcursul acestei zile. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925. La care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în peste 70 de state, iar data variază de la țară la țară, În România este sărbătorită în fiecare an pe 1 iunie.

În acest an deși este unul mai special restricțiile s-au dininuat iar, bucuria zilei copilului s-a păstrat în conformitate cu recomandările de prevenție a virusului covid19.

În Argeș sărbătoarea copiilor este celebrată prin diferite evenimente:

Centrul Cultural şi Primăria Mioveni pregătește activități cultural-sportive

Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia” din Mioveni, ateliere de creaţie, dar şi evenimente sportive la Bazinul de Înot din oraş.

Evenimentul pe care se va pune accent va fi înmânarea distincţiei europene, “Steagul de Onoare” de către reprezentanţi ai Consiliului Europei care au sosit în Mioveni.  Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia” este în reconstrucţie, evenimentul se va desfăşura în parcarea din faţa Primăriei Mioveni.  În cazul în care vremea va fi neprielnică, evenimentele se vor muta în Sala Mare a casei de Cultură

La Pitești vor avea loc următoarele evenimente:

  • 09:30-11:30 – Atelier de plantat flori în Parcul Ștrand „Mica mea grădină”;
  • 09:30-11:30 – Ateliere de creație (modelaj plastilină, planșe pentru colorat, puzzle-uri și lego) – Piața Primăriei;
  • 10:00-12:00 – Spectacol de muzică organizat de Centrul Cultural Pitești – Piața Primăriei;
  • 16:00-18:00 – Activități recreative și cultural-artistice organizate, în cadrul unui parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, de următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „Negru Vodă”, Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Colegiul Național „I.C. Brătianu” și Liceul de Arte „Dinu Lipatti” – Piața Primăriei;
  • 17:00-19:00 – Proiecția filmului artistic „Dumbo” (2019) la Cinematograful „București”, intrarea gratuită.

De asemenea prichindeii vor avea gratuitate în următoarele locații:

Vizitarea Grădinii Zoologice din Pitești;

Plimbările cu trenulețul din Parcul Ștrand;

Plimbările cu barca în Parcul Ștrand.

Noutăți:

Inaugurarea zonei de picnic în Parcul Ștrand;

La mulți ani de Ziua Copilului!

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

trafic.ro