335 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.500 de lei

Peste 3.700 de persoane au fost verificate de polițiștii argeșeni în ultimele 2 zile, în cadrul activităților curente de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, iar două evenimente private au fost întrerupte.

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 57 de acțiuni punctuale (din care 51 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 2 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.
În cadrul activităților, au fost verificate 3.755 de persoane, precum și 218 mijloace de transport public în comun.
Totodată, au fost verificate 262 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicat 335 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.500 de lei, astfel:
-219 sancțiuni, în valoare totală de 27.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
-65 de sancţiuni, în valoare de 16.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;
-51 de sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate în urma desfășurării unor evenimente private.

Sancțiuni aplicate în urma desfășurării unor evenimente private

În ziua de 24 aprilie, în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (nuntă) se afla în desfășurare într-un local de pe raza localității Călinești.
La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliție din cadrul Poliției Orașului Topoloveni și Secției de Poliție Rurală Călinești, iar desfășurarea evenimentului a fost sistată.
În urma verificărilor, organizatorul și reprezentantul societății comerciale unde evenimentul s-a desfășurat, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2.000 de lei fiecare, totodată fiind aplicate alte 49 de sancțiuni contravenționale*, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au fost sesizați cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din raza de competenţă, se desfăşoară un eveniment privat (onomastică) la care participau mai multe persoane.
În urma celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Lasă un răspuns