Partidele coaliției de guvernământ se ceartă pentru putere, orbite de orgoliul politic

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș:

În timp ce oamenii mor cu sutele, secțiile #ATI din spitale sunt pline, iar #economia este în vrie, partidele coaliției de guvernământ se ceartă pentru putere, orbite de orgoliul politic și nepăsătoare față de problemele oamenilor. Iar președintele României tace, deși poartă răspunderea exclusivă a instalării la guvernare a PNL-USRPLUS-UDMR și a premierului Cîțu!
#USR_PLUS – partidele așa-zis reformatoare, cu „oamenii noi, competenți și morali în politică” – se dovedesc de-o iresponsabilitate și de un infantilism fără egal. Nu doar că au provocat absurd o criză politică acută, dar o și întrețin cu cinism.
Cât despre „performanțele” miniștrilor USR PLUS, rezultatele vorbesc de la sine:
La Sănătate este un dezastru fără precedent, demiterea lui Vlad Voiculescu fiind oricum prea tardivă în raport cu erorile comise!
La Economie, ministrul Claudiu Năsui a făcut prăpăd:
– Horeca e în faliment, iar sprijinul mult promis va întârzia încă un an.
– Grantul pe măsura 2 (capitalul de lucru) e ca si când n-ar fi; doar 5-6% grad de acordare.
– Grantul pe măsura 3 (capitalul de investiții) e blocat total.
La Fondurile Europene, ministrul Ghinea patronează eșecul repetat al PNRR și al lipsei de absorbție a banilor destinați României. De remarcat că nici în ultima variantă a PNRR trimisă la Bruxelles nu se regăsește NIMIC despre dotarea sistemului medical de urgență, deși România e în vârf de criză pandemică și nu are suficiente paturi la ATI.
La Justiție, Stelian Ion bramburește arbitrar modificările legilor justiției, sfidând opinia magistraților și ignorându-și partenerii de guvernare.
În ceea ce-i privește pe miniștrii PNL, aceștia parcă ar fi invizibili, iar guvernarea Orban care a fost exclusiv a PNL a arătat exact de ce (nu) sunt liberalii în stare!

Lasă un răspuns