CulturăUltimele știri

Muzeul Județean propune publicului o nouă prezentare din colecția sa

Muzeul Județean Argeș propune publicului o nouă prezentare din colecția sa, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, COMERCIANTUL AMBULANT.
Lucrarea prezintă o scurtă călătorie în trecut, în lumea satului românesc, atât de frumos surprinsă de dalta marelui artist argeșean, Constantin Vasilescu (1889-1983).
Datată în 1939, lucrarea a fost achiziționată în anul 1964 și face parte alături de multe alte opere ale artistului, din colecția Galeriei Naționale de Artă Naivă.
Supranumit „artistul Moromeților”, Constantin Vasilescu, sau neica Din, cum i se spunea în sat, rămâne nemuritor prin opera sa fără egal, dar și prin cartea lui Marin Preda, în care este descris de marele prozator, sculptând chipurile personajelor.
Alături de alte mari personalități ale vremii, cu care a intrat în contact, se numără și pictorul Costin Petrescu, acesta fiind cel ce i-a descoperit pe Din și pe fratele său, Anghel, pe vremea când picta biserica din Miroși, ctitorită de Elena Macca, în memoria soțului său, colonelul Petre Macca.
Exponatul lunii aprilie poate fi vizitat de luni până duminică, între orele 9:00-17:00, în vitrina special amenajată în holul de la intrarea din Bulevardul Eroilor.

Intervenție care îți rămâne la suflet

 

Lasă un răspuns

trafic.ro