Top 10 aplicații pentru copii

Suntem în secolul digitalizării, în fiecare casă există o tabletă, un telefon și un PC cu net. Fie cu internet prin cablu sau date mobile la care au acces și cei mici destul de des.

Mai nou, jumătate din timpul liber de după școală sau alte activități îl petrec în fața tabletei sau telefonului. Datorită acestei atenții pe care o dau cei mici tabletei, telefonului și PC-ului dezvoltatorii  IT-ului au creat aplicații educative și în același timp atractive pentru cei mici.

Iată mai jos un top al celor mai bune aplicații pentru copii:

1.Bedtime math

Această aplicație este destinată celor cu vârste între 6 si 12 ani, singurul inconvenient pentru micuți este limba engleză. Și nu există o opțiune de traducere în limba română, cel puțin la ora actuală. Transformă cititul poveștilor de la finalul zilei, înainte de somn, într-o activitate interactivă prin care copilul învață si câte ceva despre matematică.

Sunt puse la dispoziția doritorilor peste 1600 de probleme mai simple sau mai complexe, in funcție de vârsta celui mic si de cunoștințele sale, există tot felul de povesti amuzante cu tematici diferite, de la animale si pana la mașini sau prăjituri.

2.DragonBox Numbers

Nu este un joc gratuit, însă îi ajută pe cei mici sau mai mari în încercarea de a învață tot ce înseamnă numere și operații aritmetice. Se adresează copiilor între 3 si 9 ani folosind ajutoare de învățare vizuală pentru copii. Aceștia taie, hrănesc și sortează personajele cunoscute drept Nooms, astfel familiarizându-se cu fracțiile, adunarea, scăderea și chiar ecuațiile simple sau noțiuni despre geometrie.

3.Scratch Jr

Acest micuț joc pentru toate platformele, disponibil gratuit sau plătit, permite copilului să aleagă anumite personaje. Pe care le va pune în diferite ipostaze, adaugă mici piese de “coding” care vor face ca imaginile să prindă viață.

Deși există și replici scrise, simbolurile ar trebui să îi ajute pe copii să se descurce singuri, mai ales daca nu sunt foarte mici. Pe măsură ce se obișnuiesc cu structura codurilor, ei vor fi capabili să reproducă mici povestioare pe ecranul tabletei.

4.The Human Body

Această aplicație nu este tocmai ieftină, mai ales pe dispozitivele Android, dar oferă celor mici o perspectivă unică asupra biologiei umane. Copiii vor înțelege cum funcționează părțile corpului și din ce sunt formate. Ele au impulsuri vizuale menite a stârni imaginația și a arata în mod visceral ce se întâmplă în interior, imaginile fiind susținute și de sunete similare celor reale.

 

5.Toca Nature

Această mică aplicație le arată celor mici lucruri noi despre natură. Într-o pășune, copiii sunt cei care vor manipula cerul și pământul, ridică sau coboară munți, produc lacuri și schimbă păduri în deșerturi sau invers. Micile resurse naturale precum ciupercile sau fructele pot fi culese iar diferitele tipuri de animale pot fi observate sau manipulate.

Copiii vor observa cum funcționează ciclul natural al vieții și vor simți că au un rol în îngrijirea acestuia. Văd interacțiunile dintre plante și animale pe care ei le-au creat, în prima fază.

 

6.Lightbot si Lightbot Jr

Aceste mici aplicații îi învață pe cei mici cum stă treaba cu noțiuni de bază din codare, pornind de la comenzi și condiționale, dar și bucle. Copiii rezolvă mici puzzle-uri 3D simple. Prin alinierea comenzilor potrivite pentru a face roboțeii să se miște sau diferite obiecte să se aprindă. Jocul acesta ajută la construirea capacităților de logică și învățare, gândire critică și concepte abstracte.

 

7.Profesor Astro Cat’s Solar System

Dacă micuțul sau micuța știu deja câteva cuvinte în limba engleză, vor putea să se joace singuri. Aceasta este o aplicație educativă ce pune în prim-plan informațiile referitoare la sistemul solar. Va fi benefică  celor cu vârste peste 8 ani. Reprezintă, în esență, o cărticică interactivă cu animații despre planete, luni, sateliți și explorarea spațială. Pe măsură ce înaintează în explorarea lor, copiii vor primi întrebări în legătură cu ce au învățat pentru a-l ajuta pe domnul profesor Astro Cat să se hrănească cu ton.

 

8.Me: A Kid’s Diary

Pentru cei cu vârste peste 7 ani, aceasta poate deveni un jurnal personal virtual. Răspunde la întrebări personale și face avatare pentru membrii familiei și prieteni. Este un mod de a exprima în moduri diferite sentimentele, emoțiile și experiențele personale. Într-un fel, se aseamănă cu o rețea de socializare, însă cel mic este în siguranță deoarece informațiile nu sunt împărtășite altora.

 

9.Toca Tea Party

Această mică aplicație îi învață pe cei mici cum să se comporte în situații sociale, facilitează jocurile de rol simple. Copiii se pot juca singuri sau alături de prieteni, ideal pentru un ecran mai mare al tabletei.  Subiectul jocului e simplu, se așază o măsuță cu cele trebuincioase luării ceaiului, inclusiv prăjiturele și alte snack-uri. Obiectivul jocului este ca mâncarea sa fie consumată, moment în care masa se strânge singură iar, petrecerea se termină.

  10.Youtube Kids

YouTube Kids a fost creat pentru a pune la dispoziție copiilor un mediu mai controlat. Acesta face mai simplă și mai distractivă explorarea pe cont propriu. Părinți și îngrijitori îi  vor ghida mai ușor pe măsură ce descoperă interese noi și captivante.

Top 10 aplicații pentru copii

Sursă:hobbycreativ.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: