Polițiștii argeșeni s-au mobilizat și au donat sânge și plasmă!

”În contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române (25 martie – Buna Vestire), ne-am dorit să aducem o veste bună celor aflați în suferință, oferind

sângele nostru. Prin acest gest, ne dorim să demonstrăm împreună că viața are prioritate, indiferent de situație”, transmite Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Campania de donare de sânge a fost demarată în rândul polițiștilor argeșeni în luna martie, timp în care zeci de polițiști au donat sânge, dar și plasmă.

Ținând seama de recomandările specialiștilor, au putut dona sânge numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități directe cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge). De asemenea, cei care au trecut prin această afecțiune, au donat plasmă.

Nu este prima acțiune de acest gen a polițiștilor argeșeni din ultimul an, perioadă dificilă pentru toată lumea, în care solidaritatea, dar mai ales responsabilitatea, atât individuală, cât și socială, pot face diferența.

”În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești, din str. Negru Vodă nr. 43”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Situația epidemiologică din județul Argeș – covid 19: 23 Decembrie 2020

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: