La mulți ani, cercetașilor Scout Mioveni – Dacia Felix şi din toată lumea!

Astăzi, 22 februarie, ca în fiecare an, se sărbătorește Ziua Mondială a Cercetașilor, marcându-se totodată 114 ani de cercetășie în lume. În această zi, cercetașii din întreaga lume îl celebrează pe fondatorul lor, Lordul Robert Baden Powell, militar de profesie, cel care a avut curajul să creadă cu adevarat într-un mod complementar de educatie, oferind copiilor și tinerilor bucuria de a crește și a se dezvolta în natură, prin joc și cunoaștere.

În România, sunt peste 6.500 de cercetaşi, organizaţi în 83 de filiale aflate în 31 de judeţe, ce derulează constant activităţi în comunitate, sub îndrumarea atentă a 900 de voluntari adulţi.

Una dintre cele mai active și cunoscute grupe de cercetași la nivel national este Centrul Local „Dacia Felix” Mioveni din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, care numără peste 130 de membri, dintre care aproximativ jumătate sunt tineri din Mioveni. Alături de aceștia, de-a lungul anilor, administrația locală și instituțiile de învățământ din Mioveni au derulat o serie de proiecte educative, prin care s-au promovat volari precum non-violența, unitatea și protejarea mediului înconjurător.

Dacă vreți să aflați mai multe sau chiar doriți să deveniți cercetaș accesați https://cercetasi.ro/ .

La mulți ani și activitate bogată Centrului Local „Dacia Felix” Mioveni!

La mulți ani, cercetași din toată lumea!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: