Georgescu: Premierul Cîţu amanetează viitorul copiilor!

Partidul Social Democrat a încercat tot timpul să-i apere pe cei care muncesc, pe seniori, pe cei vulnerabili, pe mame şi pe copii, pe tinerii care sunt la început de drum. Membrii PSD au încercat să fie cât mai aproape de toţi românii din clasa de mijloc. Partidul Social Democrat a promovat politici care să-i apere pe românii săraci de așa-zisele „elite” care, de fiecare dată când ajung la putere, sacrifică politicile menite să combată inechitatea pentru investiții „masive” care nu mai au loc.

În calitate de părinte, dascăl, deputat, mă doare să văd cum un copil din România – elev sau student – indiferent de abilitățile sale științifice sau artistice, nu are nicio șansă să avanseze în viitoarea carieră și trebuie să-și accepte locul în societate, ori să migreze. Am tot spus că, atunci când nu ai bani pentru nevoile de bază în viață, îți este greu să-ți pui în valoare potențialul sau ambiția. De asemenea, am tot repetat că este dăunător să tai de la cei care au puțin la fel ca de la cei care au mult sau foarte mult. Dar actuala guvernare nu vrea să ne audă!

 

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că „nu există nimic gratuit pe lumea asta”, adăugând că fiecare subvenţie care pleacă de la buget dânsul o analizează prin două filtre: „costul de oportunitate, dacă există altceva pe care l-ar putea face mai profitabil, şi impactul acelei subvenţii”. Totodată, premierul austerității și-a mai justificat anularea transportului gratuit pentru studenți prin faptul că „nu vrea să-i discrimineze pe tinerii care nu sunt studenți”.

Deci, vă dați seama cine ne conduce? Un mod mai clar de a demonstra ura actualilor guvernanți în frunte cu acest bancomat, zis Cîțu, față de oricine primește un mic ajutor de la bugetul de stat, există oare? Cum poți să spui că sprijinul pentru studenți nu este profitabil? Cine va pierde din aceste politici pe termen lung și cine câștigă? Cât de josnici pot fi acești indivizi?

Asta a făcut Partidul Social Democrat când s-a aflat la guvernare și asta va face mai departe.

Iar în final, îi transmit domnului Cîțu că România nu este o bancă pe care să o falimenteze dânsul. Iar școala nu se măsoară în bani. Școlile publice, pe lângă cultivarea cunoștințelor, ar trebui să fie și un instrument de reducere a inegalității. Nu prin a coborî, ci prin a da șanse copiilor care se nasc în familii mai sărace sau mai educate să prospere. Abia atunci România va avea de câștigat în ansamblu!, transmite deputatul PSD, Nicolae Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul la aceste întrebări le vom afla în fiecare zi până îi vom înlătura din fruntea statului. Cu o asemenea abordare față de oameni nu cred că această guvernare va rezista mai mult de un an. Nu cred că va trece foarte mult timp până când vom arunca la coș politica lor de austeritate și vom crește alocările bugetare în domenii esențiale precum sănătatea, educația, protecția socială în vederea eradicării inegalității, stimularea înterprinderilor mici și mijlocii, atragerea de investiții străine, crearea de locuri de muncă și majorarea salariului minim.

Acum! Accident cu o victimă la Țițești

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: