Vremea, în răcire: vânt puternic în toată țara

Astazi, vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a ţarii. Vintul va avea viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi

sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55…65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Cerul va avea înnorări în general persistente şi temporar, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în regiunile intracarpatice şi doar ploi în sud şi est.

La munte, temporar va ninge. Temperaturile maxime, în scădere faţă de duminica, se vor încadra între 0…2 grade în depresiuni şi 10…12 grade în Dobrogea.

În Argeș, vremea se va raci, însa valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei. Maxima va fi de 7-8 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat, după-amiaza şi seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h.

La munte, vremea va fi vântoasa pe parcursul zilei, cu viteze de peste 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80…100 km/h şi va fi viscol. Noaptea, vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar în zona Carpaţilor Orientali, la altitudini mari se vor mai depăşi viteze de 80 km/h. Cerul va prezenta înnorări şi pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

Lasă un răspuns