GCS: Nu se face programare online pentru a doua doză de vaccin!

Grupul de Comunicare Strategică informează, vineri, că persoanele care au efectuat prima doză de vaccin anti-COVID-19 au asigurată și a
doua doză (rapelul), astfel că nu mai trebuie să se înscrie pe platforma informatică pentru a doua doză. Precizările vin după ce mai mulți români care s-au vaccinat cu prima doză s-au plâns că nu au mai prins locuri să se înscrie pentru rapel.

„A doua doza de rapel este asigurata pentru toate persoanele care au primit prima doza. Având in vedere ritmul vaccinărilor și scăderea numărului de doze livrate de furnizor la data de 18 Ianuarie cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment exista o diferența între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente in stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din transele alocate săptămânal pentru Romania, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completa de vaccinare pentru fiecare persoana.

Conform Precizărilor din prospect și ale OMS, efectuarea rapelului poate fi realizată in intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde conform studiilor pana la 42 de zile, fără afectarea eficacitatii”.

Persoana este anunțată, in mod automat, când este programată la rapel și nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoana”, a transmis GCS.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: