Zeci de societăţi comerciale verificate de polițiști

Polițiștii compartimentelor Sisteme de securitate din cadrul Secțiilor de poliție 1-4 Pitești, au verificat mai multe societăți comerciale, cu scopul remedierii eventualelor deficient privind modul de organizare și desfășurare a pazei acestor obiective.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul secțiilor de poliție 1-4 de pe raza municipiului Pitești, au desfăşurat activităţi de verificare a modului de organizare a pazei precum și de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici şi verificare a modului de organizare și desfășurare a activității furnizorilor de servicii de securitate private, în contextul măsurilor specifice de combatere a răspândirii coronavirusului, la agenții comerciali de pe raza de competență.

Au fost verificate 17 societăți comerciale de pe raza municipiului Pitești, iar în urma deficiențelor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 3.000 de lei.

Verificările efectuate de poliţişti au ca scop prevenirea faptelor ce aduc atingere patrimoniului, și vizează respectarea cerinţelor de conformitate a sistemelor de pază, precum şi verificarea şi instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, atât în beneficiul indirect al clienților aflați în spațiile în cauză, cât și al celor care contractează serviciile de pază.

La unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție, cât și la alte unități asigurate cu pază, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică.

De asemenea, la toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, la respectarea consemnului general și particular al postului, iar la unități precum supermarketuri, personalul de pază a fost instruit și cu privire verificarea portului măştilor de protecţie de către clienţi.

Reamintim că lipsa unei analize de risc la securitatea fizică, neimplementarea măsurilor de securitate stabilite prin aceasta, precum şi organizarea sistemului de pază neconformă cu Planul de pază aprobat, constituie contravenţii ce se sancţionează, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, precum şi H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a actului normativ menţionat, cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, sancţiunile pentru agenţii de pază sunt cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, iar sancţiunile pentru persoane juridice – angajatori, prestatori de servicii sau beneficiari, sunt cuprinse între 2.000 şi 50.000 de lei.

Societate sancţionată contravenţional pentru neremedierea deficiențelor constatate anterior

În cadrul activităților, în ziua de 12 ianuarie a.c., polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au procedat la reverificarea unei societăți comerciale cu punctul de lucru în Pitești, având în vedere că la controlul anterior s-a constatat că imaginile surprinse de camerele video nu aveau un nivel de claritate conform normelor din domeniu, care impun un nivel de claritate suficient pentru recunoașterea persoanelor.
Ca urmare a faptului că aspectul nu a fost remediat în termenul stabilit anterior, societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform HG 301/2012, fiind acordat un nou termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Acum!Accident cu 3 mașini la Podul Viilor!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: