Peste 3.300 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus

286 de poliţişti şi poliţişti locali* au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a *42 de acţiuni punctuale* (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, ITM, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele).

Au fost verificate *131 de societăţi comerciale, din 159 de locaţii,* cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Au fost verificate în total *3.304 persoane, dintre care 2.608 doar în cadrul acţiunilor.* De asemenea, *290 de autovehicule au fost controlate, dintre care 116 mijloace de transport în comun*.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate *167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.750 de lei*, după cum urmează:
– 155 de sancţiuni, în valoare de 22.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– 9 sancţiuni, în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
– 2 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
– o sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat interdicţia organizării de evenimente private.

*Exemple:*

În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un tânăr de 24 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din comuna Răteşti, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au constatat faptul că pe raza localităţii Merişani era în desfăşurare o înmormântare la care participau, şi urmau să ia parte, un număr mare de persoane.
În urma verificărilor, organizatorul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, prin organizarea evenimentului pentru care au fost impuse restricții.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: