Din Lumea CopiilorTop știriUltimele știri

În așteptarea lui Moș Nicolae

În așteptarea lui Moș Nicolae! Data de 6 decembrie și seara de 5 decembrie sunt așteptate cu bucurie de fiecare copil din întreaga lume! Cei mici își pregătesc ghetuțele și cizmulițele pentru Moș Nicolae. Le așază la ușă în seara de 5 spre 6 decembrie pentru ca dimineața să le găsească pline. Acestea pot avea dulciuri, portocaler și alte daruri pentru cei care pe parcursul anului au fost cuminți. Pentru cei obraznici. Moșul pregătește un cărbune,o lingură de lemn și o nuielușe de măr sau alun.

În așteptarea lui Moș Nicolae

De unde vine tradiția lui Moș Nicolae? Acesta este preluat din Biblie de la Sfântul Nicolae. Se spune că Sfântul Nicolae era un copil orfan care și-a folosit averea rămasă de la părinți pentru a ajuta văduvele, fetele sărace și orfani. Tradiția lui Moș Nicolae se trage dintr-o poveste adevărată, biblică. Se spune că Sfântul a salvat trei surori foarte sărace pe care tatăl lor voia să le oblige să se căsătorească pentru bani. Tradiția lui Moș Nicolae a fost preluată peste tot în lume la fel și obiceiurile fiecărei țări.

Moș Nicolae în lume

În Germania copii pregătesc ghetuțele, o scrisoare în care își scriu dorințele și morcovi pentru caii lui Moș Nicolae.  Acesta este văzut de către germani ca fiind un bătrân care poartă în spate un sac și în mână o nuielușă. Pe lângă acestea are și o carte în care sunt scrise faptele bune și rele ale copiilor.

Copii francezi îl așteptă pe Moș Nicolae cu un pahar de vin și pe măgărușul lui cu morcovi și zahăr. În ziua de 6 decembrie ei primesc ciocolată, turtă dulce, fructe și trimit srisori rudelor pentru a le ura sărbători fericite.

De asemenea, în Italia copii pun în ajun, pe o farfurie, scrisori în care își spun dorințele promițând că în anul următor vor fi cuminți. Dimineața găsesc în locul scrisorilor dulciurile preferate. Tot italienii au o tradiție care ne aduce aminte de faptul că Sfântul Nicolae a ajutat trei fete sărace să se căsătorească: aceștia oferă tinerelor care urmeză să se căsătorească și au nevoie de ajutor daruri.

În Cehia cei mici care au fost cuminți primesc mere, nuci, dulciuri și jucării. Cei neascultători primesc cartofi și bucăți de cărbune pe lângă acestea Moș Nicolae le transmite copiilor că în curând se va naște copilul Iisus.

Vă dorim o seară de Moș Nicolae minunată! Să vă aducă Moșul tot ce doriți!

Lasă un răspuns

trafic.ro