Peste 100 de șoferi cu permise false circulă pe șoselele din România

 Peste 100 de șoferi cu permise false circulă pe șoselele din România. Și-ar fi cumpărat actele din Congo. După care au preschimbat permisul din străinătate că să obțină unul românesc la poliție.

Prețul unui permis fals ajungea și la 3000 de euro. Rețeaua este foarte mare. Polițiștii și procurorii au făcut 41 de percheziții în 19 județe și în București pentru a anihila toate ramificațiile grupării care era formată din români și străini.

Clienți au fost destui. Transmiteau datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, iar informațiile erau trimise în străinătate, unde se fabrica un carnet de conducere. Multe dintre documentele măsluite ar fi venit din Congo.

Permisele false cumpărate cu mii de euro erau transformate apoi în carnete de conducere reale, emise în România. Fără cursurile unei școli de șoferi și fară examen, cei care ajung prin fraudă la volan sunt de multe ori un pericol pentru cei din jur.

Potrivit anchetatorilor, până în prezent au fost identificați peste 100 de cetățeni români care au profitat de rețeaua permiselor falsificate în străinătate. Ei fie au obținut deja carnete românești, fie au depus actele pentru schimbarea documentelor străine.

Iar cazul se tot extinde din luna iulie, când au fost făcute alte zeci de percheziţii. Până acum, în acest dosar, procurorii DIICOT au trimis în judecată 52 de inculpați.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: