Fapt diversUltimele știri

Noi măsuri adoptate în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș

În dupa-amiaza zilei de astăzi, 9 septembrie a.c., s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș, care a luat urmatoarele masuri :

I. Având in vedere evolutia favorabila a situației epidemiologice din județul Argeș, respectiv scăderea cazurilor persoanelor diagnosticate pozitiv si, implicit, scaderea gradului de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor COVID-19, din municipiul Câmpulung, respectiv Spitalul Municipal Câmpulung si Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, s-a stabilit necesitatea unei reevaluari a necesarului de paturi COVID-19 si non-COVID-19.
Astfel, DSP Arges trebuie sa analizeze ce spitale, respectiv sectii ale acestora, vor rămâne in continuare destinate bolnavilor COVID-19 si care dintre acestea se vor transforma in non-COVID-19.
II. Se modifica conținutul art.5, alin(1) din HCJSU nr.34/2020, in sensul in care se aproba desfasurarea activitaților cultural-educative si in cadrul caselor de cultura și altor asemenea așezăminte culturale din județul Argeș.
III. Conducerea IȘJ Argeș a prezentat cele trei categorii de scenarii ce vor trebuie puse in aplicare de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant, in situația iminenta a inceperii anului scolar :
– Scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. In judetul Argeș în această situație se află un număr de 318 institutii de învățământ argeșene cu personalitate juridică sau structuri ale acestora.
– Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu a fost însușit de 50 de unitati scolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora, iar 104 unitati scolare cu personalitate juridică sau structuri ale acestora au optat prin consiliile de administrație pentru un scenariu mixt : galben +verde.
– În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. În județul Arges o singură comună(Vedea) se află în probabilitatea începerii cursurilor pe scenariul roșu, dar la sfarsitul acestei saptamâni CJSU se va întruni intr-o noua ședință, întrucat focarul de la Spitalul de Psihiatrie Vedea, se stinge în cateva zile, existand probabilitatea ca datele comunicate de INSP se se modifice în favoarea adoptarii scenariilor 1 sau 2 și pentru toate scolile din comuna Vedea.

Lasă un răspuns

trafic.ro