SănătateTop știri

Nelu Tătaru a făcut apel la populaţie, recomandându-i să respecte regulile sanitare

Argeșul se apropie de pragul de 1000 de îmbolnăviri cu virusul Corona

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat aseară că proiectul de lege pentru punerea în concordanță a cerințelor Curții Constituționale privind carantinare și izolarea persoanelor cu COVID-19 este gata și va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi.

Nelu Tătaru, spunea că noul proiect de lege ce va intra în atenția executivului în această săptămână va respecta recomandările CCR şi va aduce o serie de clarificări atente pentru mai mulți termeni medicali. De altfel, judecătorii Curții precizau că izolarea, carantina și internarea obligatorie nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Nelu Tătaru: „Tocmai acele recomandări ale Curţii Constituţionale vrem să le clarificăm foarte, foarte atent, boală transmisibilă, carantină, izolare, tratament și internare. Recomandările și, eu ştiu, articole care nu sunt constituţionale din Legea 95 sau din Legea 50 sau din Ordonanţa de Urgență /…/ 99 suntem în măsură să le putem reașeza legislativ.”

Ministrul Sănătății a făcut un apel şi la populaţie, recomandându-i să respecte regulile sanitare, iar cadrele medicale să aducă și mai multe lămuriri pacienților despre COVID -19. El a mai spus că amânarea măsurilor de relaxare, care urmau să se aplice de la 1 iulie, a fost determinată de numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele trei săptămâni.

Nelu Tătaru: „În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări, inclusiv acele restaurante. Am avut discuții împreună cu domnul prim-ministru cu cei din HoReCa, în condițiile în care evoluția o va permite vom avea aceste relaxări, în condițiile în care evoluţia nu o va permite, nu vom avea aceste relaxări.”

Lasă un răspuns