Fapt diversUltimele știri

Daca folosesti aceasta optiune WhatsApp, numarul tau de telefon ar putea ajunge in rezultatele Google

Unii utilizatori WhatsApp isi pot gasi numarul de telefon personal in cautarile Google, potrivit unui expert in securitate ce a cercetat situatia, scrie TechRadar.

Utilizatorii ce folosesc optiunea Click to Chat din WhatsApp, ce permite vizitatorilor unui site sa vorbeasca cu operatorii acestuia prin platforma. Potrivit cercetatorului Athul Jayaram, folosirea acestei optiuni ar putea duce la indexarea numarului de telefon al utilizatorului in cautarile Google.

Platformele de mesagerie precum WhatsApp sunt recunoscute datorita standardelor mari privind securitatea datelor, datorita criptarii end-to-end, insa aceasta descoperire sugereaza ca datele nu sunt atat de protejate pe cat se credea.

Se pare ca numerele de telefon ale utilizatorilor au fost expuse de domeniul “wa.me”, detinut de WhatsApp, ce stocheaza metadate intr-o secventa URL – https://wa.me/. Motoarele de cautare pot indexa aceste date, asa ca numerele de telefon ajung online.

“Numarul tau de telefon e vizibil in text simplu in acest URL si oricine face rost de acest URL iti poate afla numarul de telefon. Nu il poti revoca,” a declarat Jayaram. “Pe masura ce numerele individuale sunt scurse, un atacator poate trimite mesaje, poate suna, poate sa vanda numarul de telefon altor entitati de marketing, spam si hackeri.”

Jayaram sustine ca a descoperit 300.000 de numere WhatsApp ce au fost facute publice cu acest mecanism. Accesarea paginii nu arata numele intreg al utilizatorului, dar arata poza folosita pentru profilul WhatsApp, potrivit lui Jayaram.

sursa aici

Accident cu victimă la Pitești. Mașină răsturnată!

Lasă un răspuns

trafic.ro