Din Lumea CopiilorTop știriUltimele știri

La mulți ani, copii!

Ziua copilului are rolul de a sărbători viața: trecutul prin nașterea copiilor, prezentul prin inocența lor și ceea ce exprimă zi de zi, cât și viitorul pentru că în ei este oglindit ceea ce va fi.

Scurt istoric

Ziua Copilului este sărbătorită în peste 100 state din lume, însă există tări care marchează această zi pe 20 noiembrie, pe 12 octombrie, pe 16 august și și la alte date. Prima propunere de a sărbători ziua copilului a fost făcută în anul 1925 și abia în 1956 am început să sărbătorim această zi la nivel mondial.

Cum se marchează 1 iunie în România

Din 2016 la noi în țară această zi a fost declarată sărbătoare legală și nu se lucrează. Dacă pânâ acum erau organizate spectacole în aer liber, concursuri, întreceri sportive sau alte manifestări, anul acesta Ziua Copilului coincide cu ridicarea restricțiilor privind funcționarea teraselor. Așa că o idee bună pentru a sărbători această zi ar fi să-l scoateți pe cel mic la o prăjitură pe o terasă. Cadourile precum jucăriile, hăinuțele, diverse gadgeturi pot fi și ele o opțiune pentru un cadou în acestă perioadă.

Lasă un răspuns