Din Lumea CopiilorTop știriUltimele știri

10 reguli de comportament și comunicare pe internet

Așa este că activitatea voastră s-a desfășurat în ultima perioadă în mare parte în mediul online? V-ați gândit vreodată că modul în care comunicați și vă purtați este foarte important pe internet, chiar și atunci cănd nu sunteți văzuți? Haideți să vedem 10 reguli de comportament și comunicare pe internet!

10 reguli de comportament și de comunicare pe internet:

  1. Chiar dacă școala se desfășoară online în această perioadă, este frumos și politicos să aveți tot timpul un aspect îngrijit și ordine în camera. Nu uitați să schimbați pijamaua sau hainele de casă cu o ținută de stradă sau în care mergeți și la la școală.
  2. Mare atenție la postura corpului, stați cu spatele drept pe scaun.
  3. Fiți atenți la cei care vorbesc și nu-i întrerupeți.
  4. Nu desfășurați alte activități cum ar fi să luați masa în timp ce sunteți online sau mai rău, să vorbiți în timp ce măncați ceva.
  5. Scrieți corect gramatical pentru că doar așa cei de pe chat o să înțeleagă ce ați vrut să spuneți.
  6. Folosiți cât mai puține emoticoane și evitați să scriețti cu litere mari de tipar(acest lucru înseamnă că țipați la persoana căreia vă adresați).
  7. Fiti atenti la ce postati pe retele de socializare și cum scrieți. Nu jigniți, nu postați lucruri care se discută doar cu familia sau prietenii.
  8. Nu arătați conversațiile voastre cu alte persoane cu scopul de a râde de ele sau de a le pune în situații jenante.
  9. Răspundeți cât de repede puteți la mesaje și la emailuri și fiți politicoși în exprimare.
  10. Nu este indicat să vă împrieteniți cu persoane pe care nu le cunoașteți. Sperăm să vă fie de folos aceste 10 reguli de comportament și comunicare pe internet, însă ele sunt mult mai multe.

RAINBOW, un proiect educativ prin instrumente moderne

Ca o curiozitate, codul bunelor maniere în mediul online se numește netichetă. Acest cuvântul provine de la fuziunea cuvântului net care este reteaua de internet și cuvântul etichetă.

Prin proiectul RAINBOW ne propunem să oferim informații cu caracter educativ pentru copii și să-i promovam pe cei talentați. Folosim instrumente moderne și interactive precum presa online și canalele social media. Veți găsi aici știri cu și despre copii, toate pe ințelesul celor mici. Surpriza acestui proiect este că una dintre rubrici va fi scrisă chiar de copii. Subiectele abordate la noua rubrica se desfășoară sub inițialele RAINBOW. R-Reguli de politete si comunicare, A-Antreprenor junior, N-Nutritie, etc. Proiectul este susținut de 10 PM Publicitate & Marketing.

Lasă un răspuns