Încă 4 decese confirmate cu COVID-19.

Autoritățile au anunțat joi seara încă 4 decese din cauza COVID-19, astfel că bilanțul total ajunge în România la 22 de morți. Printre

aceste noi decese figurează și un bărbat de 45 de ani, din Arad, care a murit în ambulanță, în timp ce era dus la spital. Este cea mai tânără victimă a bolii Covid-19 în România.

Un alt caz special este cel al unui bărbat de 49 de ani din județul Timiș care a fost diagnosticat în 20 martie cu pneumonie acută, dar nu a fost internat. Un nou consult de specialitate, a doua zi, la Spitalul de boli infecționase din Timișoara, l-a diagnosticat tot cu pneumonie acută, dar nici de data aceasta nu a fost internat. După trei zile, cu stare deteriorată, a solicitat ambulanța. Abia atunci i se face testul pentru Covid-19, dar din nou este lăsat acasă. A murit astăzi, exact în ziua în care a ieșit și rezultatul testului pentru coronavirus: pozitiv. Cazul acestui pacient se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii.

Iar o femeie din Neamț, care făcea dializă, a murit miercuri și rezultatul testului pentru coronavirus a sosit joi: era pozitivă.

Este vorba despre următoarele patru cazuri:

  • Bărbat, 56 ani, din judetul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI.
  • Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată, solicită ambulanță, i se recoltează proba de exsudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat la data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).
  • Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, când se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.
  • Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 în ambulanță în timpul transferului în Spitalul BI V. Babes Timișoara.
  • sursa aici

Lasă un răspuns