Rezultatele autopsiei/Surse: Copilul de 4 ani a murit din cauza anesteziei

Copilul de 4 ani din Piteşti a murit din cauza anesteziei, arată primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legişti, spun, vineri, surse din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML). Aceleaşi surse au precizat faptul că băiatul nu avea alte probleme de sănătate.

Potrivit raportului medicilor legişti, substanţele folosite la clinica privată din Piteşti i-ar fi provocat un stop cardio-respirator băiatului de 4 ani, au declarat surse INML pentru MEDIAFAX.

Românul infectat de coronavirus, din Argeș

Copilul de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie generală în cabinetul stomatologic din Piteşti.

Ulterior, organele sale au cedat unul câte unul, iar micuţul a murit, miercuri, în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

El a fost sedat cu propofol, aceeaşi substanţă care i-a provocat decesul şi cântăreţului Michael Jackson, a explicat un medic anestezist.

Dosarul copilului mort a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

În paralel, DSP Argeş a decis închiderea clinicii.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns