Doliu în medicina românească!A murit un Cetățean de Onoare al orașului Mioveni

Marți 14 ianuarie s-a stins din viață general (ret.) prof. dr. Vasile Cândea – Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România și

Cetățean de Onoare al orașului Mioveni din anul 2011, prieten și colaborator al Consiliului Local Mioveni.
Edilul din Mioveni a ținut să îi aducă acestuia un ultim omagiu pe pagina sa de facebook:
¨Cu profund regret, am primit vestea trecerii în neființă a domnului General (ret.) prof. dr. VASILE CÂNDEA – Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni din anul 2011, prieten și colaborator al Consiliului Local.
Datorită colaborării dintre administrația locală și prof. dr. Vasile Cândea, prin prisma parteneriatului încheiat între AOSR și Universitatea Politehnica București, în ultimii nouă ani, Mioveniul a găzduit o serie de Sesiuni Știinţifice anuale, un câștig imens pentru comunitate concretizându-se sub forma unui program de master, gratuit pentru tinerii din Mioveni.
Născut pe 24 mai 1932, de profesie medic militar, a avut o strălucită carieră în medicina cardiovasculară și în cercetare, ocupând succesiv cele mai importante funcții în domeniu – director al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, director al Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu Bucureşti şi şef Clinică Chirurgie Cardiacă, profesor consultant la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. După 45 de ani de activitate, cariera militară a încheiat-o din postura de general de armată cu 4 stele.
Sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe General (ret.) prof. dr. VASILE CÂNDEA.
Dumnezeu să-l odihnească în pace

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: